Start
Politiken
Proffs
Trafiken
Kluddandet

Utbildning
Välkommen till ett utvecklat land!
Infomation/ Integration
Renhållning

Meny Återkomsten till arbetslivet,
9 bilder per dag
, (uppdateras)
upp på en hemsida 2006!
FOTO Korpral Gifting (uppdateras)
FOTOrd Hobby eller Yrke?
Tankar Måste snyggas till!

Återkomsten till arbetslivet är viktig!
Nobina
Jobbet Norge 25/8 2008 - 2010
Netbuss
Jobbet Norge 1/6 2010 - 2012
Nobina Nora
Siljan Buss Mora
Björks Buss Tärnaby
Sälen Buss Fiskarheden


Skicka mail till © Leif Rehnvall
uppdaterad 2020-06-02

Mina och andras kommentarer om livet och handlingar i vårt land och vår omvärld.
Det måste finnas sunt förnuft och saklighet om dina kommentarer ska accepteras.

© Leif Rehnvall uppdaterad 2022-01-02

"Orsa Kompani lovar inget bestämt!"

Det är ett uttryck som många svenskar är bekanta med! Vad har det för betydelse i filosofisk mening?
På krogen "Kom till måtta" serverades det alkohol. När Kaptenen frågade om Korpral Gifting kunde garantera att kompaniet var dugligt för avfärd i den tidiga morgontimmen. Då insåg Korpralen att om behovet av berusning var starkare än sunda förnuftet, så kunde inte han ensammen ta på sig ansvaret för att det skulle bli så. Men min tro, det är att den förståndiga korpralen också hade sina mannar på sin sida och därigenom så fick förnuftet råda över behovet av rusningsdrycker. I den tidiga timman så stod kompaniet färdigt för avmarch!
Det är så som chefer måste fungera om vi ska få Sverige på fötter igen. Vi får inte ha folk i ledningen som har huvudet under armen, då berusar sig gemene man, för det har ändå ingen betydelse vad du gör om inte ledarna kan göra sitt jobb.
Det var upprinnelse och beslut utifrån en sunt tänkande person, som saknade rätt att besluta, men ändå hade ansvar för vad som skulle hända fortsättningsvis!

Om vi omsätter det här till det som händer runt oss idag så ser det ut att flertalet har gått miste om att få förmågan till att ta ansvar för sina handlingar och beslut!
Tittar vi på dagliga beslut i Riksdag, Regioner och Kommuner så ser vi massor av beslut där man inte har tänkt till vad konsekvenserna blir utifrån beslutet! Men vad värre är, samma sak sker i våra företag! Men i det senare fallet så blir konsekvenserna oftast en väckarklocka när det händer fel saker i ett företag! Värre blir det med konsekvensen när politiska och offentliga beslut blir fel! Där blir det personer, instutitioner och delar av samhällsfunktionen som blir lidande och det tar tid innan man kan rätta till felet! Ofta är det prestige taget i beslutet och då finns ett kraftigt hinder för att riva upp det! Makt, pengar som någon mister i omgivningens anseende! Men sparkad upp till vänster till en befattning man på förhand inte klarar av, inte har intresse eller vilja att utveckla till fulländelse! Alla andra vet att det är av ondo för det här sanhället, men ingen av de som kan, vill göra något åt det. För trampar man någon på tårna så försämrar man sina egna möjligheter att avancera mot bättre jobb som man önskar på grund av ett fanatiskt, osunt intresse, i sin ensaks fråga i ämnet! På länsstyrelserna har vi fått belutsfattare som har extrema ideer om hur vår miljö ska se ut och fungera! Utan hänsyn till hur naturen själv styr det som händer! Rovdjursfrågan är en sådan, skogshanteringen en annan, miljö och trafik andra! Ofta är det lobbister som med goda subventioner som är en yttre kraft med egenintressen som kan få beslutsfattare att tro de gör en god sak genom att ta beslut! Salt på våra vägar är en sån produkt! De som tar besluten har inte kunskap om vad som händer! Använder inte sin egen uppfttningsförmåga för att få fram riskerna med det man tar beslut om!

Orsa Kompani lovar inget bestämt!

Korpral Gifting var en klok man, han insåg att han ensam inte kunde ta ansvar för Orsa kompani. Han var medveten om att samtliga hade ett ansvar för att det skulle fungera.

Hur ser det ut idag? Har vi tappat tron på varandra och bara ser till oss själva. Har vi ett proffsigt sätt att se på livet, vårt arbete och vår plats i samhället?

När Orsa kompani var på marsh från Falun till Orsa, stannade man vid krogen Komtillmåtta
i Gagnef, Kaptenen frågade då Korpral Gifting om han kunde lova att kompaniet var
marshdugligt kl 07.00 följande morgon, det var då som debevingade orden uttrycktes.

Människan är en del av naturen men vi har inte lärt oss den viktigaste biten vad naturen själv är en mästare på, nämligen
- Att läka istället för att förstöra.

Sidan om tankar och sunt förnuft är har leget i träda, men ska få mer och nytt material!!
Jag hoppas att ni har överseende med vissa brister och ofullbordade sidor,
samt halvfärdiga texter.

Jag använder One.com som hemsidesleverantör. © Leif Rehnvall uppdaterad 2022-01-02
  FOTOrd Leif FOTOrd Gifting FOTOrd

Leif Rehnvall

Grönängen 121
792 94 Mora

Mobil 076 316 07 03
  leif.rehnvall@fotord.com